Existují některé zdravé stravovací návyky, které jsou skutečným elixírem života. Mezi tyto návyky patří konzumace potravy rostlinného původu z 95%. Podle odborníků je to nejlepší z jídel prospívajících dlouhému životu, zelenolistá zelenina. Maso doporučují jíst dvakrát týdně!
Talkže, když uberete maso ze svého jídelníčku, uděláte nejen skvělou věc pro svoje zdraví, ale pomůžete i omezit velkochovy zvířat, které znamená pro zvířata opravdové uptrpení. Tady jeden typ na jarní salátek od kamarádky a skvělé kuchařky z veglife. Mimochodem, sledujte její web http://www.veglife.cz,  od 14. května tam chystá skvělou vícedenní soutěž, kdy budete moct vyhrát poukázky do vegan restaurací, různé dobroty, netestovanou kosmetiku nebo třeba doplňky do kuchyně.
Jarní těstovinový salátek
Ingredience (1 porce):
Hrst těstovin Penne
1/4 papriky
5 cherry rajčátek
1-2 lžíce cizrny
1 lžíce dýňových semínek
na špenátový mix:
1 hrst baby špenátu
3 lžičky slunečnicových semínek
4 lžičky olivového oleje
1 malý stroužek česneku
sůl, pepř
Postup:
Dáme si vařit těstoviny a necháme vystydnout.
Když máme těstoviny hotově, přiipravíme si špenátový mix: špenát, olivový olej a slunečnicová semínka dáme do hmoždíře, přidáme vymáčknutý česnek a rozdrtíme. Dochutíme solí a pepřem.
Dále si pokrájíme cherry rajčátka na půlky, a papriku na proužky.
Na těstoviny dáme špenátový mix, rajčátka, a papriku. Potom zasypeme cizrnou a dýňovými semínky.
Doporučujeme  pak celý slátek hezky promíchat.
Dobrou chuť!